Despre bambus

Bambusul este un material folosit de mii de ani in Orientul Indepartat, este o planta care se intalneste in peste 1200 specii care variaza ca aspect si dimensiune.

Parchetul nostru este produs din specia MOSO care este mai rezistenta decat celelalte specii.

Avantaje parchet din bambus:

  • Aspect atractiv, inconfundabil – confera interiorului o nota aparte, exotica
  • Este gata finisat, nu necesita lacuire – se elimina stresul raschetarii si lacuirii
  • Rezistenta si duritate crescuta – fibra de bambus este mai rezistenta la tensiuni decat otelul. Parchetul de bambus este unul dintre cele mai dure materiale naturale disponibile pentru podele.
  • Stabilitatea dimensiunilor in timp – parchetul din bambus este mai stabil in timp, putin predispus la dilatari, contractari si deformari de orice natura.
  • Rezistenta la umezeala – provenind din zone tropicale, lemnul de bambus este mai rezistent la conditii de umiditate crescuta.
  • Respecta mediul inconjurator – bambusul este o planta care creste extrem de repede. Lemnul de bambus este bun de prelucrat in doar 3 ani comparativ cu altre esente care necesita minimum 25 de ani si chiar pana la 100 de ani pentru esentele mai dure. Cultura de bambus emite cu pana la 35% mai mult oxigen decat alte specii folosite ca si culturi de reabilitare. Spre deosebire de alti arbori, recoltarea bambusului nu distruge padurea si nu provoaca eroziunea solului. Padurile de bambus nu necesita replantare, acestea regenerandu-se din lastarii din sol.

Duritatea lemnului se masoara folosind diverse metode. Cea mai cunoscuta este testul Janka care reprezinta forta necesara pentru a infige o bila de otel de diametrul de 11,28 mm pana la jumatatea diametrului sau (kilograme-forta).

Parchetul din bambus se regaseste in urmatoarele variante:

  • Bambus orizontal – clasa de duritate Janka 1180-1380
  • Bambus densificat - clasa de duritate Janka 2820. Acest parchet, prin textura sa nu seamana cu lemnul clasic de bambus. Nu se vad nodurile de bambus iar lemnul este extrem de dur.

Afla mai multe despre noi

Te asteptam la unul din sediile noastre pentru a-ti prezenta oferta noastra completa de produse si servicii. Ne poti contacta telefonic sau prin email si iti raspundem la orice intrebari.

Sediu si magazin

Str. Dealul de Jos nr. 4
Cod poştal 500080
Telefon / Fax: +40 268 418 433
Telefon: +40 268 472 827

Showroom

Str. De Mijloc nr. 30
Cod poştal 500063
Telefon / Fax: +40 268 470 789