Instalare sistem clasic

Instalare cu suruburi aparente: se recomanda a se tine cont de orientarea fibrei lemnului si a nuantelor de culoare înainte de instalare, pentru a aseza podelele în aceeasi directie.

Distanta dintre lamele: in raport cu schimbarile de temperatura si umiditate din aer, podelele se vor contracta sau dilata – se recomanda verificarea umiditatii lemnului inainte de montare – pentru instalare se vor respecta urmatoarele reguli: distanta dintre lamele sa fie de minim 5-10 mm; aceasta distanta permite contractia/dilatarea lemnului fara a afecta terasa – pentru instalarea pe perete (fatada) sau alt element fix se va pastra o distanta de minim 10 mm intre suprafata de baza si deck.

Imbinarea pe lungime: fiecare lamela trebuie sa aiba capetele fixate pe suport cu cel putin cate doua suruburi, pentru a elimina deformarea lemnului.

Gaurirea: folositi o rigla pentru a trasa aliniamentul corect apoi realizati gaurirea pentru suruburi (pentru suruburi de 6 mm folositi freza de 5 mm) – distanta intre gauri si capatul lamelei trebuie sa fie de max. 5-7 cm (si min. 2 cm) pentru eliminarea deformarii la capete – folositi cate doua suruburi pe latime – lungimea suruburilor sa fie de cel putin doua ori grosimea lamelelor.

Suruburi: recomandam utilizarea exclusiv a suruburilor din otel inoxidabil si infiletarea acestora cu viteza redusa – capatul surubului se ingroapa complet in podea.

Finisare: slefuiti usor capetele vizibile pentru a obtine o muchie inclinata, sau folositi un profil de capat, disponibil la cerere.

Instalare cu sistem iClip

Asezati profilul de capat pe suporti si fixati-l cu suruburi – prindeti cate un clips pe fiecare bara suport (gauriti in prealabil cu freza de 3.5 mm) – fixati lamela in clipsuri, folosind un ciocan de cauciuc si o bucata de lemn – fiecare capat trebuie fixat cu cate doua clipsuri, unde exista imbinare pe lungime se fixeaza ambele capete – utilizati bare suport de 42*70 mm sau 50*50 mm, asezate orizontal – continuati pana se monteaza intreaga terasa – ultima piesa poate fi o lamela asezata vertical sau un profil de capat.

Instalare cu sistem iFix

Consultati instructiunile pentru instalarea iDeck clasic

Inainte de a incepe montajul, asezati toate lamelele in pozitia finala, pentru a trasa mai usor aliniamentele de gaurire. Impreuna cu cepurile este ambalata si o freza speciala pentru realizarea gaurilor pentru acestea. Dupa realizarea gaurilor pentru cepuri, gauriti lamelele iDeck si barele suport cu o freza de 4 mm ambalata impreuna cu suruburile. In continuare fixati podelele cu suruburi apoi introduceti cepurile cu partea conica in jos, folosind si un ciocan din cauciuc. Utilizati adeziv pentru lemn D4 pentru fixarea cepurilor. Excesul de adeziv trebuie inlaturat imediat cu un material textil. La final se poate slefui suprafata pentru a obtine un efect deosebit.

Afla mai multe despre noi

Te asteptam la unul din sediile noastre pentru a-ti prezenta oferta noastra completa de produse si servicii. Ne poti contacta telefonic sau prin email si iti raspundem la orice intrebari.

Sediu si magazin

Str. Dealul de Jos nr. 4
Cod poştal 500080
Telefon / Fax: +40 268 418 433
Telefon: +40 268 472 827

Showroom

Str. De Mijloc nr. 30
Cod poştal 500063
Telefon / Fax: +40 268 470 789